Tudjuk, hogy miért nem fogysz, de ezt megváltoztathatod!

Tudjuk, hogy miért nem fogysz, de ezt megváltoztathatod!

Tudjuk, hogy miért nem fogysz, de ezt megváltoztathatod!

       

Kezdjük könnyedén. Elégedettnek lenni a saját testsúlyunkkal valószínűleg nem gyakori jelenség. Amennyiben ezt a cikket olvasod, feltételezzük, hogy az elégedetlenek táborába tartozol. Lehetséges, hogy nyár előtt felszedtél jó néhány felesleges kilót és most szeretnél beleférni a kedvenc rövidnadrágaidba. Talán szeretnél jól kinézni egy különleges eseményre, mint egy esküvő, diplomaosztó, vagy a kiszemelt hercegeddel való találka.

Vagy még jobb... Azért szeretnél fogyni, hogy javíts az egész egészségi állapotodon?

                                        

Most kicsit bekeményítünk. Valójában az a helyzet, hogy nagyon könnyű azt mondani, hogy meg akarsz szabadulni pár kilótól, a valóság viszont, hogy ha a fogyás ilyen egyszerű lenne, a legtöbb embernek nem lenne többletsúlya. Miért nem tud akkor annyi ember lefogyni? A dolog 4 fontos dologban keresendő.

 

1. NINCS HATÁROZOTT CÉLOD

Rögtön ezt az első pontot talán furcsának találod. Hogy érted, hogy nincs célom? Hiszen le szeretnék fogyni! Ez azonban még nem eléggé konkrét cél. A célnak világosnak és főként mérhetőnek kell lennie.Tehát az így hangzó célok: "Nem férek bele a nadrágomba, fogynom kell, ezért el is kezdem a jövő hétfőn." (az ún. hétfői diéta) - garantáltan nem fogsz lefogyni. Mégegyszer hangsúlyozzuk, a célnak világosnak kell lennie, meghatározott időkeretekkel, és inkább így kellene, hogy kinézzen: "Az a tervem, hogy lefogyok 3 kilót egy hónap alatt." Ahogy mondani szokták, ha elsieted a tervezést, sikertelenséged tervezel.

Most kicsit bekeményítünk. Valójában az a helyzet, hogy nagyon könnyű azt mondani, hogy meg akarsz szabadulni pár kilótól, a valóság viszont, hogy ha a fogyás ilyen egyszerű lenne, a legtöbb embernek nem lenne többletsúlya. Miért nem tud akkor annyi ember lefogyni? A dolog 4 fontos dologban keresendő.

                                  

2. NE MÉRKŐZZ ÉS NE ELLENŐRIZD A LÉPÉSEKET

Hányszor tettél már újévi fogadalmat? Talán sikerült egy igazán jó célt kitűznöd, amely mérhető és még időkereteket is tartalmazott (3 kg egy hónap alatt ), viszont az emberek többsége kétségbeesetten méregeti magát és ellenőrzi a lépéseket. Úgy gondolják, hogy nem rendszeresen mérkőzve nem láthatják, hogy legalább megközelítették e a kívánt célt vagy sem. Végül pedig egyszerűen feladják.

                                          

3. HIGGY AZ AKARAT ÉS AZ EMLÉKEZÉS EREJÉBEN  

Feltételezzük, hogy hetente készülsz mérlegre állni, viszon köztudott, hogy nekünk embereknek gyakran korlátozott akaraterőnk van. Mindig ezer más dolog van a fejünkben, amire emlékeznünk kell, ezért gyakori, hogy megfeledkezünk róluk. Egy kis nem mérlegre állt időszak után észreveszed, hogy a saját lépéseinket sem aktualizáljuk.

                                        

4. NEM JUTALMAZOD MEG MAGAD

A túlsúly a mérleg mutatóján egészen hosszú út lehet, ezért ideális, ha minden megett mérföld után megjutalmazod magad. Legyen az egy teljesen banális dolog, ez a jutalom motivációként szolgáljon.

                                                           

MIT KELL TENNED?

Hogyan kerülj tehát ki ebből a kellemetlen helyzetből? Ez egészen egyszerű, elég ha az alábbiakat csinálod:

Határozd meg világosan a célodat (hány kilótól szeretnél megszabadulni, mennyi idő alatt). A világos cél konkrét, mérhető, akciókban gazdag, releváns és főként időhöz köthető.

• Mérd meg a lépéseket a számok alapján és ellenőrizd a dátumokat

"Az eszközt" jól látható helyre tedd, ahol gyakran tartókodsz. Így nem kell az emlékezőképességedre bíznod magad.

• Biztosíts magadnak egy kis jutalmat minden megtett mérföld után

 

További előnye ennek a kis eszköznek a használata a közösségi támogatás. Tekintettel arra, hogy minden le lesz jegyezve valahol, ezáltal mások is, legyen az a családod vagy akikkel együtt élsz, szintén fogyhatnak a terveddel. Ezért támogatni fognak az egészséges életstílusodban, te pedig sikeres leszel a fogyásban.

 

EGY ESZKÖZ AMI BITOSAN SEGÍT MAJD

Tehát mi is az a titkos eszköz amiről beszélünk?

                       

Egy egyszerű poszter, ennek ellenére azonban sok ember szereti. Igen, egy egszerű poszter segíthet megszabadulni a felesleges kilóktól.  Ez olyasmi, mint egy vizuális táblázat, amely konkrét célokra irányul és nem hagyja, hogy megfeledkezz róla.

 

Tényleg működhet ez egy egszerű poszterrel? Kipróbálod? Oszd meg velünk véleményedet a hozzászólásokban. Amennyiben megosztod cikkünket, nem csak minket örvendeztetel meg, de másoknak is segíthetsz céljainak elérésében.

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code
  • Ingyenes szállítás Ingyenes szállítás 20 000 Ft feletti rendelés esetén
  • Bankkártyás fizetés Bankkártyás fizetés Biztonságos és kényelmes fizetési lehetőség
  • Akciók - Kedvezmények Akciók - Kedvezmények Használja ki kedvezményes ajánlatainkat
Tekerni